torsdag 15 april 2010

Lancôme Pop n´ Copper


Pop n´ Copper är en palett som till en början kanske inte ser så speciell ut. Framför allt inte bredvid sin mer hypade syster Pop n´ Petrol. Det är dock en liten juvel som i princip går att använda året om. Jag tycker själv jag passar rätt bra i olika bruna toner och den här paletten liknar faktiskt inte någon annan jag har, trots att jag har ett antal bruntonade paletter och skuggor redan. Som namnet antyder går den i koppar men går att variera rätt så lätt.


Den uppenbart mest copparfägade skuggan längst ner till höger här tror jag passar bäst på sommaren, men faktiskt passar den bra även till ännu inte så solbränd hud också. I alla fall om man kombinerar den med den lite sandigare bruna uppe till vänster. Förutom solbronzig hud tror jag den passar bra till höstig look också. Får mig att tänka på höstlöv och rödbruna träd.


Lite konstigt kan man kanske tänka att ha i en vårkollektion, och egentligen kan jag hålla med, men den faktiskt fungerar rätt bra nu på våren också. Speciellt ihop med de leriga toner i nagellack som kommit, och skuggorna känns faktiskt inte tunga alls på ögat. Speciellt med den vita som high lighter.
Det slår mig att det här skulle kunna vara en perfekt palett för rödhåriga människor också (hinthint;) för den kopparfärgade skuggan känns verkligen som att den påminner om långa kopparröda hårsvall. Den passar perfekt tillvardags när man vill känna sig fin utan att vara för extravagant, men om man bara lägger lite mer kontrast i sminkningen så kan den definitivt bli riktigt festlig också. Klar favorit i palettlådan det här.


2 kommentarer:

Kerstin sa...

Hint mottagen =)

Vilka fina bilder! Så fin att jag också dör lite här framför skärmen =)

Skor och maskara sa...

Japp, klart det var dig jag tänkte på.:-) Du får pilla lite på dem imorgon.:)