onsdag 20 februari 2013

Ljusa skor i februari?

Till helgen skulle jag egentligen ha gått på glammigaste festen i långklänning och allt, men pga bebis så får jag tyvärr hoppa över det hela i år. Min kompis ska däremot gå och få fin utmärkelse och allt och behöver snygga skor till festen och så som varande skogalning ställer man naturligtvis upp om det behövs lånas ut lite. Det är ju inte direkt säsong för ljusa skor i butikerna just nu.

Jag gjorde en inventering över mina ljusa finskor, guldskor inte inräknat utom ett par i en ljus kall färg.


Sju stycken par fick jag det hela till, dock få som jag tror passar henne då jag egentligen har storlek 38 och min vän har storlek 37..

Längst fram ser man de mest slitna i samlingen, ett par silvriga Manolo Blahniks i st 37 och alltså för små för mig egentligen. De har också gått lite sönder men jag kan ju inte slänga dem för det.. Slänga ett par Manolos? Nej, jag tror inte det..
I främre raden ser man också guldskorna jag nämnde innan, från Bianco. Sjukt lång spets fram och väldigt höga, lite vingliga klackar. Har älskat de här skorna så himla mycket men de är lite svåra att gå i numera.:) Bredvid står ett par från gamla Randiga rutan, nuvarande Pink & Purple. Japp så gamla är dem. De är snarare lite för stora för mig men gillar blomman så himla mycket så har använt dem en del ändå. 


Längst till höger på nedre raden står ett par mycket speciella skor, nämligen skorna jag hade på mig på vårt bröllop. Ett par Balenciaga, köpta på en outlet i Italien. Hälen är blankt silverfärgad och tån i laxrosa, numera smutsrosa efter att ha traskat runt i damm och smuts ett dygn.:) De är väldigt bekväma trots sin 10 cm klack men efter ett antal timmars promenerande i 35-gradig värme så protesterade även mina fötter. Ändå bästa, bästa skorna.Överst har vi två billigare skor. Ett par silversandaletter från Hm med lite lägre klack som funkar till det mesta och ett par riktigt låga vita skor som jag faktiskt inte minns var jag köpt. Din sko? Bianco? Ingen aning.. De är ironiskt nog de mest obekväma i samlingen (förutom de för små Manolosarna kanske) så de är ytterst sparsamt använda.


Sist men inte minst ett par vita pumps i satin från Skopunkten eller Din Sko.. Bekväma och rejäla och passar att dansa i eller till en 50/60-tals outfit. Jag köpte dem till ett bröllop och de höll hela kvällen. Inte de mest glamourösa kanske, men mycket bra att ha!

Vi får se om min vän hittar något i samlingen. Själv är jag grymt avundsjuk då jag själv förmodligen mest kommer ägna dagen åt att amma och gå i säng innan de ens avslutat middagen..

2 kommentarer:

Kerstin sa...

Jag kanske kommer och lånar lite hos dig inför ett visst bröllop vi ska på i sommar, har nästan bara mörka skor själv :)

Skor och maskara sa...

Med tanke på att bröllopet jag tror du tänker på kommer att vara utomhus i gräs och grus så kanske ljusa skor ändå inte är det bästa.;) Men NATURLIGTVIS får du låna av mig.:)